Суспільство
31 серпня 2017
Білорус знайшов у день народження кредитну карту та вирішив, що це «подарунок долі» (відео)
На камерах відеоспостереження можна побачити, що чоловік сумнівався, чи варто привласнювати чужі гроші.
news-image

Мешканець білоруського міста Молодечно втрішив. що знайдена кредитна карта є подарунком долі і зняв з неї 1 тис. білоруських рублів (понад 13 тис. грн), передає «Є!» із посиланням на БЕЛТА.

Як згодом стало відомо, жителька Молодечно 24 липня втратила кредитну карту, яка була загорнута в листок з пін-кодом. Втрата виявилася через кілька днів, коли жінка мала намір оплатити кредит.

Міліція розшукувала чоловіка, який скористався втраченою карткою - він потрапив на запис камери відеоспостереження біля банкомата. На відео було добре помітно, що чоловік сумнівався і довгий час не наважувався зняти гроші. Але врешті-решт він все ж перевів у готівку суму близько Br 1 тис.

"У телевізійному сюжеті чоловіка впізнали й подзвонили в Молодечненський РВВС. Чоловік, який телефонував з умовою конфіденційності розповів, що героєм відео став один з його знайомих. У міліції перевірили інформацію, що надійшла та встановили особу розшукуваного", - розповів старший оперуповноважений групи по розкриттю злочинів у сфері високих технологій Молодечненського РВВС Олег Урбанчик.

З'ясувалося, що в той самий день у чоловіка був день народження - йому виповнився 41 рік. Він розповів, що біля банкомата дійсно дуже сумнівався, але все ж вважав знахідку карти подарунком долі й зняв чужі гроші. Зараз він кається у своєму вчинку. Більшу частину грошей чоловік встиг витратити, в тому числі на подарунки дружині й дитині. Раніше до кримінальної відповідальності не притягувався. Він зобов'язався протягом місяця відшкодувати фінансові втрати власниці банківської карти.

Зараз матеріали передані до районного відділу Слідчого комітету для надання правової оцінки.

Читайте також: Швейцарець, якого обікрали у Кропивницькому, подякував українським поліцейським (відео)