Київ
31 серпня 2017
Заступнику Кличка оголошено підозру за фальшивий диплом
Наразі посадовець відсторонений від виконання обов'язків.
news-image

Керівнику апарату Київської міської державної адміністрації оголосили підозру за фактом використання завідомо підробленого документу. Про це інформує у четвер прес-служба прокуратури міста Києва, передає «Є!»

"За погодження Київської місцевої прокуратури №10 керівнику апарату Київської міської державної адміністрації (КМДА) 31.08.2017 оголошено підозру за фактом використання завідомо підробленого документу, а саме диплому Львівського національного університету імені Івана Франка, та сприянні у виготовленні цього підробленого документу", - йдеться в повідомленні відомства.

Дії посадової особи, наразі відстороненої від виконання обов’язків, кваліфіковано за ч. 4 ст. 358 та ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358 КК України.

Після вручення підозри чиновника допитано в статусі підозрюваного, однак від надання показів останній відмовився, посилаючись на положення ст. 63 Конституції України.

На даний час досудове розслідування триває.

У прокуратурі не називають ім'я посадовця, але раніше повідомлялося, що керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко має підроблений диплом бакалавра ЛНУ імені Івана Франка, на підставі якого він отримав ступінь спеціаліста в КНУ імені Тараса Шевченка.