Світ
31 серпня 2017
«Чесно зізнатися, я думав, що вона житиме»: рятівник принцеси Діани розповів про її останні хвилини життя
Як розповів Ксав'є, відразу ж після зіткнення з опорою моста Діана ще була живою.
news-image

Сьогодні виповнилось 20 років з того дня, як в Парижі перед мостом Альма на набережній Сени в опору врізався автомобіль, в якому перебувала принцеса Діана. Лише через стільки років рятівник принцеси Ксав'є Гурмело, який перший витягнув її понівечене тіло, розповів про її останні хвилини життя.

Про це чоловік з рятувальної служби повідомив в інтерв'ю для The Sun, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Як розповів Ксав'є, відразу ж після зіткнення з опорою моста Діана ще була живою.

"Жінка, трохи пізніше я дізнався, що це була принцеса Діана, лежала на задньому сидінні. Вона злегка рухалася, і я зрозумів, що вона жива. Я бачив, що у неї був незначний забій на правому плечі, але в іншому, крім цього, не було нічого суттєвого. Крові на ній не було зовсім", – розпочав оповідь чоловік.

За словами Гурмело, коли він витягнув Леді Ді з машини, вона була при свідомості і навіть могла говорити.

"Я тримав її руку і казав зберігати спокій і не рухатися. Вона сказала: "Боже мій, що сталося?" Я дав їй трохи кисню, і ми разом з командою перебували поруч після того, як її дістали з машини, але вона перестала дихати. Я робив їй масаж серця, і через кілька секунд вона знову почала дихати. Безумовно, я відчув полегшення, оскільки працюючи в службі оперативного реагування, ви хочете рятувати життя, і я подумав, що це саме те, що я зробив", – продовжив рятувальник.

Ксав'є також поділився, що й не здогадувався, наскільки серйозними були внутрішні пошкодження у принцеси Діани, – він справді сподівався на її одужання.

Чесно зізнатися, я думав, що вона житиме. Наскільки я знаю, коли Діана перебувала в кареті швидкої допомоги, вона була живою, і я сподівався, що вона виживе. Але пізніше я дізнався, що вона померла в лікарні, – додав колишній рятувальник.

Нагадаємо, принцеса Діана загинула в автокатастрофі у тунелі на набережній Сени у Парижі 20 років тому. Разом із Леді Ді в авто перебували син мільярдера Доді аль-Файєд, водій Анрі Поль і охоронець Тревор Ріс-Джонс.

Досі невідомо, що саме стало причиною аварії. За однією з версій водій був в стані алкогольного сп'яніння і перевищив швидкісний режим, але побутують і думки, що ДТП була підлаштована.

 

Читайте також: Сини принцеси Діани опублікували архівні фото із її фотоальбому (фото)
Читайте також: Медреформа: українців зобов'яжуть укладати декларацію із лікарями