Війна
1 вересня 2017
Яка імовірність масштабного нападу на Україну перед виборами президента РФ: прогноз експерта
Перед виборами нового очільника Кремля імовірність широкомасштабних бойових дій Росії проти України буде високою.
news-image

Перед виборами нового очільника Кремля імовірність широкомасштабних бойових дій Росії проти України буде високою.

Таку думку висловив директор Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак, повідомляє «Є!» з посиланням на Інтерфакс.

"Імовірність військової операції до початку виборів (Вибори відбудуться навесні 2018 року, – 24) досить висока", – сказав він.

Такий висновок експерт зробив, враховуючи низку факторів. Зокрема, однією з причин він називає загострення відносин між Росією та США.

Символічна підтримка України і приїзд глави Пентагону і міністрів восьми країн НАТО створили дику істерію в Росії, якої ми не бачили з початку війни. Істерія ця, не що інше, як перепрограмування свідомості росіян. На сьогодні пересічний росіянин не здивується і підтримає ймовірну війну проти України. Це дуже небезпечна ситуація, – застеріг Бадрак.

Також, за словами експерта, нинішня війна на виснаження не дає Москві очікуваних результатів, і при цьому Путін і далі потребує перемог перед виборами.

Окрім того, на думку Бадрака, у Генштабі ЗС РФ оцінюють як слабкий оборонний потенціал України.

Оцінка того, що було зроблено в Україні за 3 роки, дає підстави російським аналітикам говорити, що Україна не готова до масштабної війни, до раптового удару. При цьому Росія істотно наростила свої можливості. За нашими даними, в підрозділах, які стоять на першій лінії, рівень озброєння і оснащення досяг 58% – станом на 2016 рік. Станом на 2017 рік заплановано досягнення переозброєння на новітні системи на рівні в 62% , – сказав він.

Читайте також:Доба в АТО: 24 обстріли, більшість - на Донецькому напрямку

Читайте також:Назвали ім’я бійця, який загинув, прикриваючи поранених