Світ
1 вересня 2017
Україна уважно стежитиме за навчаннями Захід-2017
Порошенко отримав запевнення президента Білорусі Олександра Лукашенка про те, що Україні не слід остерігатися загрози з території Білорусі.
news-image

Україна уважно стежитиме за проведенням спільних російсько-білоруських стратегічних навчань "Захід-2017", оскільки вбачає ймовірність загрози для своєї територіальної цілісності, заявив президент України Петро Порошенко.

Про це пише «Є!» з посиланням на ІнтерФакс Україна.

"Ми з великою увагою ставимося до проведення цих навчань, убачаємо можливості загрози, зокрема для територіальної цілісності України", - сказав П.Порошенко на брифінгу в Харкові в п'ятницю.

Він зазначив, що отримав запевнення президента Білорусі Олександра Лукашенка про те, що Україні не слід остерігатися загрози з території Білорусі.

"Під час візиту президента Білорусі Лукашенка ми окремо обговорювали це питання і ми отримали запевнення, що у жодному разі з території Білорусі ні зараз, ні в майбутньому не буде загрози. Я сподіваюся, що це слово буде дотримано. У мене немає підстав ставити його під сумнів", - сказав П.Порошенко.

Проте, за його словами, Україна має намір моніторити ситуацію, пов'язану з навчаннями "Захід-2017"

"Ми будемо уважно моніторити, щоб вся техніка, яка була заведена для навчань, була виведена, і загрози були зняті", - сказав П.Порошенко.

Читайте також:Полторак розповів про загрози для України від навчань Росії у Білорусі

Читайте також:США й Південна Корея розпочали масштабні військові навчання