Світ
1 вересня 2017
США виділили $ 60 мільйонів на боротьбу з пропагандою Росії та ІДІЛ
Майже $ 20 млн вже знаходилися у скарбниці Держдепу і будуть передані чиновникам Центру для боротьби з пропагандою терористичних угруповань, таких як Ісламська держава.
news-image
Державний секретар Рекс Тіллерсон розпорядився використати на боротьбу з пропагандою ісламістів та урядів на кшталт Росії $ 60 млн із $ 80 млн, які виділив Конгрес США на зазначені цілі. 

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Укрінформ.

"Державний секретар Рекс Тіллерсон після тиску законодавців зробив кроки в напрямку виділення десятків мільйонів доларів на протидію пропаганді ісламістських екстремістів та урядів на кшталт Росії", - йдеться у повідомленні.

У Держдепі підтвердили, що Тіллерсон минулого тижня схвалив виділення близько млн Центру глобальної взаємодії для боротьби з пропагандою.

Зазначається, що майже $ 20 млн вже знаходилися у скарбниці Держдепу і будуть передані чиновникам Центру для боротьби з пропагандою терористичних угруповань, таких як "Ісламська держава". 

Також Тіллерсон схвалив переказ $ 40 млн з рахунків Пентагону на боротьбу зі спонсорованою державами пропагандою.

Як повідомляється, те, що держсекретар зволікав із використанням коштів на боротьбу з пропагандою, викликало неоднозначну реакцію з боку сенаторів.

Читайте також:Гаазький суд у справі збитого Boeing-777 зможе покарати винних

Читайте також:Учителя-сепаратиста зі Слов'янська звільнили після протесту місцевих жителів: документ