Політика
26 січня 2015
ПАРЄ оскаржила повноваження російської делегації
Депутати Парламентської асамблеї Ради Європи оскаржили повноваження російської делегації в ПАРЄ
news-image

Згідно з процедурою, це відбулося під час церемонії відкриття сесії, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на Європейську правду.

З пропозицією позбавити росіян права участі у роботі асамблеї виступив британець Роберт Волтер. Примітно, що донедавна вн був керівником групи EDG, в якій працювали також представники "Єдиної Росії".

За правилами ПАРЄ, для того щоби поставити під сумнів повноваження російської делегації, в залі мають встати не менше 30 членів асамблеї. Підрахунок голосів не проводився, але візуально підтримка була значно потужнішою за необхідну кількість депутатів.

Тепер протест щодо позбавлення росіян повноважень мають розглянути в регламентному комітеті. Розгляд цього питання в пленарному залі запланований на середу 28 січня.

Президент ПАРЄ Анн Брассер, яка була переобрана на цю посаду в понеділок, наголосила, що ПАРЄ має право заборонити росіянам участь у роботі асамблеї через порушення.

"Якщо національна делегація, припустимо, не має достатньої репрезентативності, ми можемо не підтвердити повноваження делегації, і таки випадки були", - зазначила вона.

Раніше спікер російської Держдуми Сергій Наришкін висунув ультиматум - Росія залишить ПАРЄ у разі, якщо до неї будуть застосовані будь-які обмеження