Україна
2 вересня 2017
МЗС України вимагає від РФ негайно відновити безперешкодний доступ віруючих УПЦ КП до храму в Сімферополі
Відбувається незаконне заволодіння її майном, проводяться обшуки у її приміщеннях, здійснюється тиск на священнослужителів.
news-image

Про це йдеться у заяві МЗС України.

 Міністерство закордонних справ України засуджує здійснене 31 серпня російською окупаційною владою блокування роботи храму Святих рівноапостольних князів Володимира і Ольги, головного і єдиного діючого в Сімферополі храму Кримської єпархії  Української Православної Церкви Київського Патріархату (УПЦ КП).
"МЗС України вимагає від РФ негайно відновити безперешкодний доступ віруючих УПЦ КП до храму в Сімферополі, припинити релігійні гоніння та втручання у діяльність Кримської єпархії УПЦ КП та забезпечити виконання зобов’язань у рамках міжнародного права", - йдеться у заяві.

В МЗС підкреслюють, що російська окупаційна влада продовжує свою політику, спрямовану на  перешкоджання діяльності УПЦ КП  на тимчасово окупованій території АР Крим, та робить усе можливе для  припинення її діяльності на території Криму.

Від початку окупації Російською Федерацією Криму на півострові здійснюється захоплення приміщень церкви,  відбувається незаконне заволодіння її майном, проводяться обшуки у її приміщеннях, здійснюється тиск на священнослужителів. 

"МЗС України звертається до міжнародної спільноти, зокрема Європейського Союзу та його країн-членів, до США, Канади та інших демократичних країн, міжнародних організацій, зокрема ООН, РЄ та ОБСЄ з проханням засудити напад на український храм у Сімферополі", - сказано у заяві МЗС.
Читайте також: Напад на храм УПЦ КП в Криму: силовики вивезли церковне начиння