Світ
4 вересня 2017
Війська США в Європі недостатньо підготовлені до боротьби з загрозою РФ - ЗМІ
Сили швидкого реагування США в Європі погано оснащені та недостатньо організовані, щоб протистояти військовій агресії з боку Росії.
news-image

Сили швидкого реагування США в Європі погано оснащені та недостатньо організовані, щоб протистояти військовій агресії з боку Росії.

Про це йдеться у протоколі оцінки можливостей 173-ї повітряно-десантної бригади армії США, розташованій в Італії, повідомляє «Є!» з посиланням на Європейську Правду.

У розпорядженні видання опинилася копія експертного висновку, складеного після того, як бригада брала участь у військових навчаннях з українськими військовими, які мали досвід бойових дій проти проросійських бойовиків на сході України.

"Бригаді бракує найважливіших можливостей, необхідних для ефективної та вирішальної швидкості виконання своєї місії", - йдеться у доповіді.

Зазначається, що російські сепаратисти на Донбасі використовують дешеві безпілотники та засоби електронної війни, щоб визначити цілі для артилерійських ударів, а також мають сучасні російські протитанкові ракети.

В той же час в американській бригаді не вистачає засобів протиповітряної оборони та електронної боротьби, існує надмірна залежність від супутникового зв'язку та навігаційних систем GPS, що є прямими результатами бойових дій підрозділу в Іраку та Афганістані, де ворог не має високотехнологічного обладнання.

Зазначається, що російські військові в разі нападу матимуть перевагу над американським підрозділом чисельністю 3300 осіб, і заблокують системи електронної боротьби супутникові системи GPS, від яких залежатимуть десантники США.

У доповіді рекомендується замінити застарілі армійські автомобілі Humvees, призначені для захисту від придорожніх бомб в Іраку. На думку експертів, вони будуть "легкою здобиччю" для російських бронеавтомобілів.

Експерти також пропонують надати бригаді невеликий контингент легких танків, що забезпечить необхідний захист від ПТКРів.

Видання відзначає, що навіть у разі швидкого ухвалення рішення про надання всього необхідного, бригада отримає обладнання лише за кілька років. Поки ж американським військовим доведеться покладатися на підрозділи з важким озброєнням, які прибувають до Європи на ротаційній основі.

Читайте також:32 роки тому під час безстрокового сухого голодування у таборі помер Василь Стус