Політика
4 вересня 2017
Незабаром будуть нові подання на зняття недоторканості з депутатів, - Луценко
Низка подань не буде пов'язана із несплатою податків.
news-image

Про це на брифінгу у Миколаєві заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, інформує «Є!», з посиланням на vgolos.com.ua.

«За моїми суб'єктивними відчуттями, доведеться подавати нові подання. Скільки? Не знаю, а якби знав, не сказав би. На кого - тим більше», - зазначив Луценко.

Як зазначив він, відповідні подання у Генпрокуратурі  підготують до кінця року.   Водночас, Луценко запевнив, що поданням на депутатів-хабраників неодмінно будуть.

«Зараз декілька десятків народних депутатів перевіряються на правильність заповнення електронних декларацій та повноту сплати податків. На сьогодні близько десятка з них знаходяться на стадії повідомлення податкового рішення. Це повідомлення про те, що податки сплачені не всі. Вони (депутати - ред.) мають право оскаржувати їх в судах. Тільки після того, як суд визнає, що податки сплачені не всі, я йду до Верховної Ради», - пояснив генпрокурор.

Окрім того, низка подань не буде пов'язана із несплатою податків.

«Стосовно інших депутатів є і не податкові версії. Вони поки що працьовуються слідством. В момент, коли доказів буде достатньо - а ви усі звернули увагу, як ретельно депутати захищають своїх колег - в цей момент я подам подання у Верховну Раду", - додав Луценко.

За словами генпрокурора, такі розслідування спрямовані на те, аби «до наступної Верховної Ради прийшло якомога менше людей, які хочуть займатися бізнесом».

Читайте також: У Верховній Раді закінчили ремонт (фото)
Читайте також: Поляков зібрався до психіатра