Суспільство
5 вересня 2017
Мама школяра з Київської області домоглася скасування вивчення російської мови у класі сина
Школи мають право переводити російську мову до числа факультативних предметів.
news-image

Дарина Ярошенко з Обухова Київської області домоглася скасування вивчення російської мови у класі, де вчиться її дитина, повідомляє "Обухів Online", передає «Є!».

Протягом шести місяців жінка писала звернення щодо цього до органів освіти, зокрема профільного міністерства.

Із міністерства написали, що дитина має право не вивчати російської мови, але це слід узгодити з керівництвом школи.

28 серпня на батьківських зборах було ухвалено рішення про скасування вивчення російської мови у п'ятому класі, куди перейшов син Дарини.

Для тих, хто дуже хоче, після уроків є факультатив з російської мови, але охочих у нас не знайшлося. Узагалі, у нашому класі восьмеро батьків виступали проти обов'язкового вивчення російської. Після публікації звернення з'ясувалося, що така ж біда у всіх школах Обухова. До мене звернувся по допомогу батько, діти якого вчаться у школі №1 міста. Він також не бажає, аби вони вивчали російську. Чоловік уже мав розмову з директором школи, зараз чекаємо на його рішення. Також мама учня 4-ї школи заявляла про бажання скасувати російську, – розповіла Ярошенко.

За її словами, навіть якщо одна дитина у класі не бажає вчити російської, цей предмет переводять на факультатив.

Його ставлять першим або останнім для того, щоб дати можливість тій дитині не відвідувати цей урок. Вивчення російської мови вирішується на батьківських зборах шляхом голосування. Узагалі, у нашій державі не обов'язково вивчати російську мову! Російська мова – це мова нацменшин, і її можна замінити на будь-яку іншу, – заявила жінка.