Авторизація

Війна
5 вересня 2017
Рада прийняла за основу закон про тимчасові дозволи на мовлення в зоні АТО
Прийняття закону забезпечить безперервність мовлення в зоні АТО шляхом закріплення механізму прискореної видачі тимчасових дозволів на телерадіомовлення на територіях, найбільш вразливих до зовнішнього негативного інформаційного впливу.
news-image
Автори пропонують прискорену видачу мовникам тимчасових дозволів телерадіомовлення на територіях, вразливих до негативного інформаційного впливу.

Верховна Рада прийняла за основу законопроект №6565 щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції та прикордонних районах України. Відповідне рішення підтримали 267 нардепів, передає кореспондент Тижня із залу парламенту, пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Як зазначається в пояснювальній записці, прийняття закону забезпечить безперервність мовлення в зоні АТО шляхом закріплення механізму прискореної видачі тимчасових дозволів на телерадіомовлення на територіях, найбільш вразливих до зовнішнього негативного інформаційного впливу.

Прийняття законопроекту, за словами авторів, сприятиме підвищенню рівня  національної інформаційної безпеки України. Дозвіл на тимчасове мовлення буде надаватися Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення строком до одного року.

Під час представлення законопроекту його ініціатор Вікторія Сюмар зачитала список сепаратистських мовників, які транслюються в зоні проведення АТО, і наголосила на небезпеці російської пропаганди для місцевих мешканців. За її словами, до другого читання із законопроекту приберуть обмеження, які стосуються прикордонних із ЄС районів, і він стосуватиметься лише територій, які межуватимуть із Росією, і зони АТО.

Нагадаємо, після початку російської агресії в Криму та на Донбасі, яка супроводжується поширенням проросійської пропаганди в цих регіонах, Україна збудувала три телевежі для поширення свого телерадіомовлення - по одній для Донецької, Луганської областей та Криму. У проекті ще одна – у Покровську, а замість побудови нової вежі на межі з Кримом планують збільшити висоту Чаплинської.

Читайте також:Доба в АТО: Бойовики били 36 разів, втрат серед військових ЗСУ немає