Політика
5 вересня 2017
Матір Ляшка стала земельним магнатом (відео)
Матір лідера Радикальної партії спромоглася набути 13 земельних ділянок під Києвом і купити квартири в центрі столиці.
news-image

Матір лідера Радикальної партії Олега Ляшка спромоглася набути 13 земельних ділянок під Києвом і купити квартири в центрі столиці.

Про це повідомляють журналісти програми "Наші гроші з Денисом Бігусом", пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

До 2008 року Любов Ляшко жила у квартирі на 47 кв у селі Варва Чернігівської області і працювала оператором котельні.

Навіть після злету політичної кар'єри сина, матір продовжила роботу у котельні. Аж до пенсії.

У 2008 році держава передає земельні ділянки матері радикального депутата, низці інших його родичів й навіть однопартійцям. Так, по 2 га землі у Вишгородському районі (с. Нижча Дубечня) виділяють: Олегу Ляшко, Любові Ляшко, Лоліті Федотовій (сестрі цивільної дружини нардепа), Яніні Бєлогуровій (зведеній сестрі Ляшка), Олександру Бєлогурову (чоловіку зведеної сестри) та двом однопартійцям-радикалам: Сергію Кириченко та Олексію Ленському.

Землю виділили окремим розпорядженням Вишгородської адміністрації.

У 2008 році жінка придбала ще чотири ділянки у Броварському районі столиці, на березі Десни у селі Пухівка, а за кілька років докупила там же ще дві ділянки. Тож нині у Пухівці матері нардепа належить шість земельних ділянок, загальною площею три четвертих гектара.

У 2012 році вона придбала три квартири по 100 квадратних метрів кожна, у центрі Києва, в елітній новобудові на Щорса 36В.

За оцінкою ріелторів, на момент зведення будинку вартість одного квадратного метру сягала трьох тисяч доларів. Тобто за 300 квадратних метрів матір нардепа мала б викласти близько мільйона доларів. Вже за рік жінка продала усі три квартири. Одну з них – за копійчаною ціною у 120 тис. грн – куму й першому заступнику Ляшка Юрію Сухіну.

Нині у власності матері Ляшка залишилось лише одне машиномісце на Печерську. Натомість, у 2016 році вона придбала трикімнатну квартиру, ринкова вартість якої складає понад 1,5 млн грн.

Сам нардеп, хоч і має дві квартири у Києві, мешкає у будинку за 15 млн грн у Козині. Ця нерухомість схована за парканом, заввишки щонайменше два метра, і її суворо охороняють.

Олег Ляшко чотири рази обирався народним депутатом. Двічі від БЮТ і двічі - від Радикальної партії. До роботи нардепом працював головним редактором газети "Свобода".

Читайте також:Жириновський заявив, що Лаврова потрібно замінити на кращу людину