Події
6 вересня 2017
На Хмельниччині кіберполіція призупинила трансляцію заборонених російських телеканалів
Наразі відомо про близько 200 клієнтів, яким налаштовували незаконну трансляцію телеканалів.
news-image

На Хмельниччині працівники кіберполіції припинили діяльність зловмисників, які організували трансляцію заборонних в Україні російських телеканалів, а також надавали послуги з ретрансляції телеканалів супутникового телебачення без згоди правовласників.

Про це повідомляється на офіційному сайті Кіберполіції України, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Правоохоронці отримали інформацію від правовласників про те, що невідомі незаконно втручаються в роботу їхніх телекомунікаційних мереж і здійснюють трансляцію та ретрансляцію об'єктів авторського права, без відповідної згоди власників авторських прав. Зловмисники використовували технологію кардшарингу.

Поліція встановила двох мешканців Хмельницького, які організували незаконний бізнес. Під час обшуків за місцями проживання, роботи та автомобілях у них виявили і вилучили п'ять одиниць комп'ютерної техніки та електронні носії інформації, безпосередньо з яких здійснювалося розповсюдження протиправного контенту, мобільні телефони, чорнові записи клієнтської бази вже підключених абонентів, списки встановлюваних телеканалів та більше двох сотень ресиверів для прийому супутникового телебачення.

Наразі відомо про близько 200 клієнтів, яким налаштовували незаконну трансляцію телеканалів. Наразі встановлюється сума завданих правовласникам збитків.

Після проведення експертиз фігурантам буде повідомлено про підозру за вчинення злочинів у сфері авторського права та суміжних прав, а також незаконного втручання в роботу систем та комп'ютерних мереж.

Читайте також: Гонтарева і Рожкова повинні відповісти перед законом за свої злочини, - Рабінович про акцію протесту