Політика
6 вересня 2017
Українських дипломатів обурила недостовірна публікація BBC щодо війни на Донбасі
Текст статті не відповідає реальній ситуації.
news-image
Публікація "Назвати війну - війною": чи є вихід з глухого кута в Донбасі?», яку поширила російська служба ВВС, сприяє маніпуляції громадською думкою, сприйняттю ситуації на сході України, як її внутрішнього конфлікту, а не зовнішньої агресії з боку Росії.

 Про це посольство України у Великій Британії розмістило короткий коментар по статті на своїй сторінці в Твіттері, інформує «Є!», з посиланням на ukrinform.ua.

«Варто було б згадати, що РФ розв'язала війну + керує маріонетками на Донбасі, надсилає війська/зброю», - йдеться у коментарі.

 

«Склалося враження, що автор публікації занадто захопився бажанням підготувати «збалансований» матеріал», - сказала в ексклюзивному коментарі агентству Посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко.

На думку дипломата, стаття навмисно формує у читача думку про те, що в Україні не можуть розібратися з проектом закону про реінтеграцію Донбасу.

«Тепер, коли його (матеріал, розміщений ВВС – ред.) читаєш, то складається враження, що ситуація на Сході зайшла в глухий кут саме тому, що Київ і Москва по-різному трактують Мінські угоди, а тут ще й Україна не може всередині нібито розібратися з проектом закону про реінтеграцію Донбасу» , - підкреслила Галібаренко.
На її думку, текст статті не відповідає реальній ситуації.
«Це зовсім відірване від реальності, особливо коли весь Західний світ, в тому числі на рівні ООН, вже давним-давно дали чітко зрозуміти, що військовий конфлікт спровокувала Росія і ключ від його рішення знаходиться за кремлівськими стінами», - сказала Посол України у Великій Британії.
Читайте також: Україна готова передати бойовикам 309 людей в обмін на 87 українських заручників, - Юрій Тандіт