Події
6 вересня 2017
У Львові співробітники виконавчої служби не змогли вилучити у господаря собаку, який покалічив дитину
Господарі запевняють, що собака втік.
news-image

Забрати у господарів собаку, який вкусив 9-річну дитину, постановив суд у Львові. Виконавча служба намагалася це зробити, але марно. Господарі кажуть, що собака втік, але мама потерпілої дівчинки припускає, що їхнього чотирилапого ворога переховують. Юристи зазначають, що такі судові рішення не рідкість. Утім, самого вилучення тварини на їхній пам'яті ще не було, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Із зашморгом у руках працівник притулку для собак, разом із виконавчою службою, поліцією та понятими заходять до квартири. Вони прийшли вилучати собаку, який навесні страшно покусав дитину. Однак нападника в помешканні не знаходять. Господарі запевняють, що собака втік.

Мама потерпілої дівчинки певна, тварину просто сховали від виконавчої служби. Жінка каже, її донька й досі боїться виходити в під'їзд, бо саме біля ліфта на неї напав ротвейлер.

Власники собаки виправдовуються, що завжди вигулюють вихованця на повідку, хоча й без намордника. І це перший випадок агресії в тварини.

Оскільки собаки немає, виконавча служба йде геть. Однак обіцяє час до часу повертатись і перевіряти, чи пес не з'явився. Юристи кажуть, хоча справ про вилучення собак десятки, жодного такого факту не пам'ятають. Адже з вилученням тварин в Україні вже навчилися боротися.

"Отримують довідку, що вони взяли з притулку саме таку собаку, бо той втік. Таке рішення ніколи не виконується", - каже юрист.

Тому юристи вважають, що краще посилити покарання за вигулювання собаки без намордника. Бо ж наявний штраф у п'ятдесят одну гривню зараз уже нікого не лякає.

Читайте також: У Миколаєві планують «вбити» 5 тисяч собак
Читайте також: В Угорщині відмовились приймати біженців попри рішення суду ЄС