Події
7 вересня 2017
Суд віддав заставу Полякова державі та призначив йому нову
Суд назначив удвічі більшу заставу.
news-image

Солом'янський районний суд Києва ухвалив звернути внесену народним депутатом Максимом Поляковим заставу у 304 тисячі гривень у дохід держави і призначив йому нову заставу - у розмірі 608 тисяч гривень. Таке рішення у четвер оголосила суддя Владлена Лазоренко, повідомляє  Укрінформ, передає «Є!».

"Суд ухвалив клопотання задовольнити частково. Заставу у 304 тисячі грн звернути у дохід держави. Також застосувати до Полякова запобіжний захід у вигляді застави у більшому розмірі. Визначити Полякову нову заставу у розмірі 608 тисяч грн", - сказала Лазоренко.

Нову заставу необхідно внести впродовж 5 днів.

Як повідомлялося, 6 вересня прокурори САП внесли доповнення до клопотання щодо стягнення з Полякова застави у дохід бюджету. Зокрема, у цьому доповненні до клопотання прокурори просили суд призначити нардепу нову заставу у розмірі 5 млн грн, оскільки, на думку сторони обвинувачення, застава у 304 тисячі грн не забезпечує виконання належним чином Поляковим процесуальних обов'язків.

Поляков є фігурантом справи щодо незаконного видобутку бурштину. Верховна Рада надала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності.

21 липня Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід Полякову у вигляді застави у розмірі 304 тисячі грн, зобов'язавши його носити електронний браслет. Суд також зобов'язав нардепа здати всі паспорти. Поляков заставу вніс, однак виконувати рішення суду в частині носіння електронного браслета тоді відмовився.

Після цього САП направила в суд клопотання щодо стягнення застави Полякова в дохід держави у зв'язку з невиконанням ним ухвали суду від 21 липня.

Водночас 23 серпня Поляков повідомив, що він надягнув електронний браслет.Однак у САП заявили, що наполягатимуть на стягненні в бюджет застави Полякова, оскільки судове рішення в частині носіння електронного браслета не було виконано ним негайно, і це є порушенням. 

Читайте також: У магазині Бердянська продавали футболки із забороненою символікою