Світ
26 січня 2015
У Болгарії на Філіпа Кіркорова завели справу за несплату податків
Кілька місяців тому Окружна прокуратура Варни відкрила справу проти Філіпа Кіркорова за можливий скоєний злочин загального характеру проти податкової системи Болгарії.
news-image

Про це заявив Стиліян Іванов, голова фонду Допомоги жертвам злочинів і боротьбі з корупцією, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на BS news.

Іванов заявив, що як артиста обожнює Філіпа Кіркорова, але як болгарський громадянин співак повинен дотримуватися законів Болгарії поряд з іншими болгарськими громадянами. За словами Іванова, Кіркіров має тільки болгарське громадянство.

«Може в нього є і ізраїльське, але не точно. В даному випадку це не має значення. Як болгарський громадянин він повинен дотримуватися законів, платити податки. Не можна вважати, що через те, що ти зірка і мегабогатий, ти недосяжний », - заявив Іванов.

Він пояснив, що його фонд подав сигнал до прокуратури про те, що компанія Кіркорова - «Філіп Кіркоров Інвестмент» ЕООД, з юридичною адресою у Варні і сам співак як фізична особа порушили закон при купівлі-продажу нерухомості в Болгарії.

«Йдеться про чотири апартаменти на курорті" Св. Костянтин і Олена ", при покупці яких компанія Кіркорова взяла кредит від фізичної особи і повернула ПДВ. Згодом він продав 2 з 4 цих апартаментів », - повідомив Іванов.

За його словами, ідентична схема використовувалася Кіркоровим і при купівлі-продажу нерухомості в Радвіла, а різницю в ціні при продажу він декларував як рекламну діяльність, а не як дохід.

«Кілька років тому Кіркоров скаржився на те, що його хотіли обдурити, продавши його апартаменти в Болгарії. А в принципі все було навпаки. Кіркоров купував об'єкти нерухомості як фізична особа і після перекидав їх на фірму. Так інвестор, у якого він купив, по-моєму Манджура, навіть отримав умовний термін через Кіркорова. Вийшло на кшталт - "Злодій кричить, тримай злодія". Тепер після надання доказів, ми сподіваємося, що Манджура буде реабілітований », - повідомив Іванов.

Він додав, що проти співака до них надійшло і безліч скарг від росіян, частина яких пов'язана з нерухомістю.

«3-4 роки тому до нас надійшов і сигнал від російського фонду, діяльність якого схожа на нашу. У сигналі російські колеги просили знайти Кіркорова у зв'язку з його хуліганством під час зйомок його кліпу. В принципі, саме через листи від російських колег ми зрозуміли, що у Кіркорова немає російського громадянства, а тільки болгарське, і саме через це вони до нас і звернулися », - пояснив Іванов.