Економіка та бізнес
7 вересня 2017
Євген Кравцов: «Укрзалізниця» забезпечить лояльні тарифи для нового маршруту Південь - Захід
Керівники залізниць України та Азербайджану в Одесі обговорили перспективи співробітництва.
news-image

В Одесі пройшло засідання Координаційного комітету з розвитку міжнародного транспортного маршруту Південь - Захід, в якому взяли участь представники України, Ірану, Азербайджану, Грузії та Польщі, передає «Є!»

У проекті маршруту передбачені контейнерні вантажоперевезення з Індії, країн Перської затоки через Іран, Азербайджан, Грузію, Україну, Польщу до країн Європейського Союзу і в зворотному напрямку.
Також Євген Кравцов, і. о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця», і Джавід Гурбанов, керівник ЗАТ «Азербайджанські залізниці», обговорили перспективи співпраці. Керівник української залізниці пообіцяв комфортні тарифи для перевезення вантажів за маршрутом Південь - Захід, щоб забезпечити його конкурентоспроможність.

«Я готовий на рівні уряду сприяти вирішенню питання про морську складову маршруту. До того ж в Україні прийнято рішення про зменшення портового збору», - заявив Євген Кравцов, додавши, що пороми повинні стати частиною цього важливого маршруту.

Колега з Азербайджану підкреслив, що для його країни маршрут Південь - Захід є стратегічним і він зацікавлений у добудові залізничної ділянки від Астани до станції Рашт. Також Україна і Азербайджан домовилися про обмін досвідом у сфері пасажирських перевезень.

Читайте також: Автомобілісти згорнули акцію під Радою