Події
8 вересня 2017
На Житомирщині сусід врятував із палаючого будинку чотирьох дітей (відео)
Чоловік знав, що там можуть бути діти, тому хутко помчав до будинку.
news-image

У Житомирській області чоловік урятував життя чотирьом дітям, які міцно спали в охопленій вогнем хаті. Він криками розбудив малюків і витяг їх через вікно, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Я очі відкрив, дивлюся – заграву вже в мене через вікно видно", - пригадує Валерій Стоянович.

 Він зненацька прокинувся о 1:00 ночі, визирнув у вікно і побачив, що горить сусідська хата. Чоловік знав, що там можуть бути діти, тому хутко помчав до будинку.

"Уже шифер почав стріляти – я прикрився піджаком і побіг", - розповів чоловік.

 

У вікно сусід побачив, що діти сплять, вибив шибку і почав їх кликати. Першою прокинулася 10-річна Руслана, котра і розбудила трьох своїх братів.

"Я почала Вову кидати через вікно, потом Віталік виліз, потім сама вилізла, потім Діма", - каже дівчинка.

За лічені хвилини приїхали пожежники, які швидко загасили вогонь та пояснили, що якби сусід не витяг дітей з охопленого полум'ям будинку – вони могли б задихнутися. 

"Не знаю, чи ми дітей змогли б урятувати, бо задимлення по всій хаті було", - зізнався командир відділення Олександр Дубина.

Мати під час пожежі була в сусідньому селі. Вона твердить, що дітей самих залишила ненадовго, виховує їх сама, бо чоловік помер чотири роки тому. 

"Страшно. Пережила не одне горе. Це мені наука, я їх залишила ненадовго, але…", - каже Тетяна Косач.

Після пожежі жити в будинку неможливо, тому багатодітну родину прихистили родичі. Односельці кажуть, що погорільців у біді не кинуть і до холодів встигнуть накрити дах. Будівельними матеріалами обіцяє допомогти сільрада, але все інше родині доведеться відновлювати самотужки, а в хаті вигоріло геть усе – і техніка, і меблі, і одяг.

Читайте також: ДТП у Києві: повністю згорів автомобіль (фото, відео)