Київ
9 вересня 2017
У Києві хочуть відновити стадіон «Старт»
Спортивний комплекс було повернуто у комунальну власність.
news-image

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту депутати погодили проект рішення «Про створення комунального підприємства «Спортивний комплекс «Старт», повідомили в прес-службі Київради.

Інформує «Є!», з посиланням на hmarochos.kiev.ua.

Київрада наділила правом опіки новоствореним КП «Спортивний комплекс «Старт» Шевченківську райдержадміністрацію.

Чиновники сподіваються, що це дасть можливість здійснити реконструкцію спортивного комплексу, впорядкувати територію та створити належний доступ громадян до спортивних споруд.

Нагадаємо, Київрада у 2010 році передала стадіон ТОВ «Голден Хаус» для комплексної реконструкції, будівництва, експлуатації та обслуговування спортивно-оздоровчого та багатофункціонального житлово-офісного комплексів з приміщеннями торговельно-розважального призначення та паркінгом.

А влітку того ж року ТОВ «Голден Хаус» приватизувало територію стадіону. У 2016 році Господарський суд Києва прийняв рішення про розірвання договору через невиконання умов, зокрема, невнесення інвестицій у передбачений строк.

Спортивний комплекс було повернуто у комунальну власність. Потрібно зазначити, що стадіон за час його існування активно використовують для проведення змагань дитячо-юнацьких спортивних шкіл, а також тренувань з американського футболу, молодіжних фестивалів та тренування собак.

Довідка: Стадіон «Старт» був побудований наприкінці 1930-х років як спортивна арена оборонного заводу № 304 (також — завод імені Петровського), він отримав назву «Зеніт». Після війни стадіон називався «Авангард», а в 1981 році його перейменували в «Старт» — на честь футбольної команди, яка 9 серпня 1942 року зіграла тут матч проти німецької команди «Flakelf», який пізніше став відомим як «матч смерті».

Читайте також: Пенсіонери після реформи отримуватимуть виплати з трьох джерел, - Рева