Події
10 вересня 2017
МЗС України з'ясовує інформацію про українців, які перебувають у зоні урагану «Ірма»
Ураган завбільшки з Францію пройшов через острови Теркс і Кайкос, Барбуда, Сен-Мартен, а також Британські Віргінські острови.
news-image

Україна 9 вересня надіслала запит до кризового центру міністерства закордонних справ Франції для з'ясування інформації про українців у зоні урагану "Ірма". Про це повідомив департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України у Facebook, передає «Є!».

За інформацією кризового центру МЗС Франції, триває евакуація постраждалих з аеропортів Густава (Сен-Бартоломей) та Гранд Казе (Сен-Мартен). Пріоритет в евакуації надається пораненим, жінкам і дітям. На острові Сен-Мартен створено кілька таборів, де надається захист та будь-яка допомога. Для евакуації необхідно дістатися одного з таборів і повідомити про свої наміри, – повідомили у МЗС.

Там зазначили, що поблизу островів зберігається п'ятий, найвищий, рівень метеорологічної небезпеки.

9 вересня до кризового центру МЗС Франції надіслано запит із метою отримання інформації щодо кількості евакуйованих громадян України до Гваделупи (у разі їхньої евакуації). Ураган "Ірма" наближається до Флориди, – ідеться в повідомленні.