Суспільство
13 вересня 2017
В Україні визначили найкращі школи за підсумками ЗНО-2017
Лідером рейтингу за результатами ЗНО серед областей стала Львівська область.
news-image
В Україні визначено найкращі загальноосвітні школи за підсумками зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року.

Рейтинг найкращих шкіл склав інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua», передає «Є!».

За результатами рейтингу перше місце в Україні посів київський ліцей «Інтелект», на другому місці розташувався Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при ЛНУ ім. Франка, третє місце отримав Дніпропетровський обласний медичний ліцей-інтернат «Дніпро». Загалом до першої десятки рейтингу потрапили 6 навчальних закладів з Києва, два навчальних заклади з Дніпра та по одному зі Львова та Івано-Франківська, - йдеться у повідомленні.

Школи ранжовані за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів зовнішнього незалежного оцінювання, отриманих учасниками тестування з усіх предметів ЗНО та з урахуванням загальної кількості складених тестів випускниками кожної школи.

Крім основного рейтингу шкіл України, також опубліковані рейтинги шкіл всіх обласних центрів та областей України, а також рейтинги шкіл за окремими предметами зовнішнього незалежного оцінювання.

Лідером рейтингу за результатами ЗНО серед областей стала Львівська область. Друге і третє місце посіли Тернопільська та Київська області.

Результати ЗНО випускників шкіл обласних центрів країни свідчать про те, що Київ поступився Львову та Тернополю. Трійка обласних центрів України, випускники яких найкраще склали ЗНО в 2017 році, виглядає наступним чином: Львів, Тернопіль і Київ. Серед лідерів за результатами тестування також опинились Вінниця, Рівне та Суми.

Найгірше склали зовнішнє незалежне оцінювання випускники Чернівецької та Закарпатської областей, а також Херсона та Миколаєва.

Рейтинг складено за даними офіційного звіту за результатами ЗНО 2017 року, оприлюдненого Українським центром оцінювання якості освіти.