Київ
13 вересня 2017
У столиці відзначатимуть День партизанської слави
Заходи відбудуться 22 вересня.
news-image

22 вересня в столиці відзначатимуть День партизанської слави. Згідно із затвердженим планом заходів, у цей день відбудеться мітинг, покладання квітів, тематичні зустрічі, уроки, лекції, бесіди тощо, передає «Є!»

Так, 22 вересня відбудеться урочистий мітинг «Подвиг народних месників безсмертний» за участю керівництва міста, ветеранів підпільно-партизанського руху, активістів громадських організацій ветеранів та молоді. Проводитимуть захід у парку культури та відпочинку «Партизанська слава» (алея біля пам’ятного знаку на честь бойової співдружності партизанських бригад, вул. Славгородська, 22).

Цього ж дня передбачене покладання квітів до могили організаторів і керівників підпільно-партизанського руху в роки Другої світової війни на Байковому кладовищі (вул. Байкова, 6).

Також у День партизанської слави відбудеться тематична зустріч колишніх партизанів і підпільників Другої світової війни, активу міських громадських організацій ветеранів війни «Згадаймо буремне минуле». Зустріч відбудеться у Київському міському Палаці ветеранів (вул. Бастіонна, 11).

Окрім того, протягом вересня до відзначення Дня партизанської слави у столиці передбачене проведення тематичних уроків, лекцій, бесід із історії підпільно-партизанського руху. Учнівська молодь відвідуватиме Національний музей історії України у Другій світовій війні, музей партизанської слави у парку культури та відпочинку «Партизанська слава», а також колишніх партизанів і підпільників тощо.

Заходи з нагоди Дня партизанської слави триватимуть і в усіх районах столиці.

Читайте також: У ЗСУ прокоментували повідомлення про політ російського бойового гвинтокрила над Херсонською областю (відео)