Економіка та бізнес
13 вересня 2017
Житло в столиці завжди буде на порядок ліквіднішим, ніж житло в передмісті, – Олег Василенко
На думку експерта, інвестори схильні більше довіряти столичним забудовникам.
news-image

У Києві рівень перевірок і відстеження законності будівництва на більш високому рівні, ніж в передмісті, тому інвестори схильні більше довіряти столичним забудовникам. Про це в інтерв'ю виданню Gazeta.ua розповів заступник голови правління банку «АРКАДА» Олег Василенко, передає «Є!»

Він пояснив, що часто ситуація залежить від потреб інвестора.

"Покупці є різні. Є ті, хто купує житло для себе, щоб там жити. Але є значна частина людей, які інвестують в нерухомість з різними цілями: або в об'єкт на перепродаж, або для здачі в оренду. Є частина людей, що інвестують в нерухомість. Адже в гривнях дешевше коштувати квартира не буде. Житло в столиці завжди буде на порядок ліквіднішим, ніж житло в передмісті", - підкреслив експерт.


Олег Василенко додав, що також є частина людей, які заробляють на інвестуванні, а потім на продажу готової квартири.

"Такі люди вкладають тільки в столичну нерухомість. Якщо в Київській області невідомо, що з житловим комплексом трапиться через п'ять років, то в Києві житло завжди буде обігріто, забезпечено водою, буде під'їзд. З точки зору збереження коштів це зовсім інша справа. За нашими підрахунками, таких інвесторів близько 25%, а в періоди зростання будівництва, підйому економіки їх кількість доходить до 50% ", - зазначив заступник голови правління банку «АРКАДА».


Для довідки: Банк «АРКАДА» посідає провідні позиції в рейтингах компаній, які реалізують найбільші проекти будівництва житлових комплексів в столиці. Банк виступає управителем Фонду фінансування будівництва, тобто залучає гроші інвесторів, контролює процес зведення ЖК і тільки після здачі будинку в експлуатацію заселяє нових мешканців.

Читайте також: У селі Підгірці активісти зупинили будівництво двох нелегальних житлових комплексів