Події
13 вересня 2017
Укрзалізниця до кінця року запустить поїзд Одеса-Кишинів
В пріоритеті також розвиток внутрішніх маршрутів пасажирських перевезень.
news-image
До кінця 2017 ПАТ "Укрзалізниця" спільно з залізницями Молдови запустить потяг Одеса-Кишинів.
Про це повідомив в.о. голови правління компанії Євген Кравцов, інформує «Є!», з посиланням на Цензор.Нет.
За словами Кравцова, залізні дороги Молдови вже підготували рухомий склад для цього маршруту, оновили вагони.
"Ми спостерігаємо пожвавлення перевезень в міжнародному сполученні та розвиватимемо його. Зараз працюємо над новим безпересадним маршрутом Мукачево-Будапешт, будемо розвивати напрямок Ковель-Хелм при зростанні пасажиропотоку. У наступному році запустимо поїзд в напрямку Румунії", - розповів Кравцов.

За його словами, в пріоритеті також розвиток внутрішніх маршрутів пасажирських перевезень, щоб охопити більшість населених пунктів і зробити зручні пересадочні вузли-станції.
"Наша мета - з'єднати обласні центри, такі як Черкаси, Чернігів, поліпшити сполучення з Житомиром, розвивати маршрути з Львова. В перспективі будуть введені маршрути Ужгород-Лисичанськ, Івано-Франківськ-Костянтинівка - це дозволить надійно з'єднати Донбас з центральними і східними регіонами країни. Значно вдосконалюємо повідомлення Придніпров'я: Дніпро і Запоріжжя отримають нове якісне з'єднання. Загалом ми надамо українцям значно більше можливостей подорожувати по країні, дізнаватися її ", - зазначив Кравцов.

Він також підкреслив, що посилений контроль за дотриманням графіка руху пасажирських поїздів.
"Сьогодні 97% поїздів прибувають вчасно, і це один з кращих показників дотримання графіка руху в Європі. Для нас важливо зберегти статус надійного національного перевізника і довіру користувачів послуг", - сказав Кравцов.
Читайте також: Викрадення Павла Гриба: Клімкін застерігає українців від поїздок до Білорусі
Читайте також: Кравцов: Вперше «УЗ» готова обговорювати фінансовий план із бізнесом, а не тільки з владою