Політика
27 січня 2015
Терористи не хочуть вести переговори з Кучмою і пропонують на його місце нового представника
Раніше в Москві "з обережним оптимізмом" оцінили зустріч в Донецьку, де Україну представляв Медведчук
news-image

У самопроголошених "Донецькій" і "Луганській народних республіках" сподіваються, що представником Києва у черговому раунді мінських переговорів замість екс-президента Леоніда Кучми буде проросійський політик Віктор Медведчук.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Интерфакс".

"Ми розраховуємо, що Київ направить на переговори представника, наділеного офіційними повноваженнями. Віктор Медведчук всіх би влаштував.", - заявило "Інтерфаксу" джерело в групі з підготовки чергового раунду мінської зустрічі.

Раніше в Москві "з обережним оптимізмом" оцінили зустріч в Донецьку, на якій українську сторону за вказівкою президента Петра Порошенка представляв лідер громадської організації "Український вибір" Віктор Медведчук.

Читайте також: Кум Путіна зустрівся в Донецьку з ватажками "ДНР" і "ЛНР"

У Мінську пройшли декілька раундів переговорів контактної групи з врегулювання ситуації на сході України. За підсумками зустрічі на початку вересня був підписаний протокол про припинення вогню в двох східних областях України, проте військові дії продовжилися. Остання зустріч у форматі Україна-ОБСЄ-Росія за участю представників "ЛНР" і "ДНР" була проведена в кінці грудня. Українську сторону представляв другий президент України Леонід Кучма. Дата проведення чергової зустрічі поки не визначена.