Політика
15 вересня 2017
Рабінович на акції під НБУ: Ми вимагаємо від Фонду гарантування повернути гроші людям
Політик назвав три вимоги до влади.
news-image

Фонд гарантування вкладів повинен створити з представниками банків, вкладники яких постраждали, комісію, і почати виплату грошей людям, а не переводити награбовані кошти на свої західні рахунки. Таку думку в прямому ефірі телеканалу NewsOne висловив народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович на мітингу під будівлею Національного банку України, де партія «За життя» проводить безстрокову акцію за відставку та притягнення до відповідальності керівництва НБУ Валерії Гонтаревої і Катерини Рожкової, передає «Є!»

«Спочатку людей пограбували в банках, а тепер хочуть не віддати їм гроші. Тому у нас є три вимоги, на яких ми повинні стояти.

Перше: Рожкова повинна разом з Гонтаревої піти у відставку.

Друге: повинні бути порушені кримінальні справи, і підбиті підсумки всьому, що вони натворили.

І останнє. Фонд гарантування вкладів повинен створити разом з представниками тих банків, у яких постраждали вкладники, загальний комітет і почати виплату грошей людям, а не собі на західні рахунки.

Ось все, що потрібно робити. Для цього у нас є все, крім бажання не грабувати людей. У нас є гроші, у нас є Фонд, у нас є майно. Якщо вони не знають, як його реалізовувати, будуть разом з нами це робити.

Тому, ось три наші  вимоги. Ми будемо цього домагатися, хочуть вони цього чи не хочуть. Поки Фонд не почне виплату вам грошей, ми з них «не зліземо», ми з пікету під Нацбанком не підемо. І досить мовчати, тому що нічого ви не отримаєте. Чим більше ви буде мовчати, тим більше вони будуть нас грабувати. Чим більше ми будемо мовчати, тим більше вони будуть забирати майбутнє у вас і ваших дітей», - висловив обурення політик.

Вадим Рабінович підкреслив, що в Україні є кошти для того, щоб повернути їх вкладникам, і лежать вони у Фонді гарантування вкладів.

«Банк, в якій ви здавали гроші, отримував ліцензію в Національному банку України. Був створений Фонд гарантування вкладів, де знаходяться мільярди коштів, будівель, всього. Цей Фонд, в разі якщо банк лопнув, повинен вам повернути гроші.

Скажіть, будь ласка, є хоч одна людина, кому Фонд повернув гроші? Немає. А мільярди там лежать. Виявилося, ось ця бандитка Гонтарева разом з Рожковою в США створили біржу (я сьогодні передав всі документи), на якій вони виставили все. Вони хочуть все купити. Україну не просто хочуть пограбувати. Вони хочуть замість того, щоб повернути вам гроші, вкрасти все ще і там (у Фонді гарантування вкладів, - ред.).

Я ще раз хочу, щоб ви зрозуміли мою думку. Гроші для того, щоб повернути вкладникам, є сьогодні в Україні, вони лежать у Фонді вкладів», - упевнений парламентарій.

Політик також зазначив, що не можна допустити призначення Гонтаревої та Рожкової на пост глави Нацбанку. Додавши при цьому, що, якщо до 21 вересня не буде підписаний указ про відставку Гонтаревої, партія «За життя» разом з мітингувальниками влаштують  «активніші дії».

«Через два дні закінчується легітимний термін перебування Гонтаревої навіть в найстрашнішому варіанті на посаді Нацбанку. Ми спокійно терпимо до 21 (вересня, - ред.). Просто пояснюємо їм, хто вони такі. Якщо 21 не буде підписаний указ про її відставку, ми з вами подумаємо про більш активні дії. Зараз розглядається нова кандидатура. І знову хочуть поставити цю банду. Тоді взагалі будемо розмовляти інакше! Але цього не буде. Ми не допустимо призначення спільниці Гонтаревої Рожкової на пост глави Нацбанку. Як тільки вони підпишуть указ про зняття Гонтаревої та Рожкової, негайно йдемо з вами до Ворушиліна, до Фонду, і будемо вимагати, щоб він виходив і створював з вами комісію, і нехай починають виплату вкладів, які вони зобов'язані вам віддати!»- резюмував лідер партії «За життя».