Події
15 вересня 2017
На Майдані Незалежності проходить акція пам'яті Георгія Гонгадзе
Гонгадзе був убитий восени 2000 року.
news-image

Журналісти та громадські діячі зібралися в центрі Києва на Майдані Незалежності вшанувати пам'ять журналіста Георгія Гонгадзе і всіх журналістів, які загинули, виконуючи свої професійні обов'язки.
Інформує «Є!», з посиланням на Цензор.Нет.

Нагадаємо, Гонгадзе був убитий восени 2000 року. 15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у його вбивстві трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС України - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича. При цьому їм було призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 13 років.

У січні 2013 року суд також засудив до довічного ув'язнення колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача за вбивство журналіста. При цьому сім'я Гонгадзе досі вважає, що справжні замовники вбивства залишаються на свободі. Пукач повністю визнав свою провину, проте підкреслив, що до злочину причетні колишній президент Леонід Кучма і глава його адміністрації Володимир Литвин.

Читайте також: У Полтаві хлопчик сильно трамвувався при падінні з висоти на шкільному майданчику: вчителі заборонили медсестрі викликати швидку (відео)
Читайте також: Вадим Рабінович: Владі не подобається, що ми говоримо правду, тому проти нас почались репресії (відео)
Читайте також: В Україні відзначають День Нацполіції: На Софійській площі заплановано урочистості