Події
15 вересня 2017
Кравцов проінспектував модернізацію і ремонт поїзда приміського сполучення разом з пасажирами (фото)
Під час інспекції, в вагоні електрички Євген Кравцов розповів, що УЗ активно займається оновленням і ремонтом рухомого складу.
news-image

В.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов 15 вересня проінспектував оновлені вагони приміського поїзда № 818 Фастів-Ворожба. У вагоні поїзда, разом з пасажирами він перевірив якість проведених робіт. Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Укрзалізниця», інформує «Є!».

Під час інспекції глава «Укрзалізниці» особисто проїхав в електричці, переконався в якості оновлених вагонів, і поспілкувався з пасажирами, які висловили побажання з приводу коригування графіка руху. Так, вже в кінці цього місяця з Києва електричка відправлятиметься на півгодини пізніше, не раніше 9:50, щоб люди, які закінчують роботу вранці, встигли на нього.
Під час інспекції, в вагоні електрички Євген Кравцов розповів, що УЗ активно займається оновленням і ремонтом рухомого складу. За наступні чотири місяці буде оновлено ще 80 вагонів. "Будемо покращувати рівень сервісу та комфорту для пасажирів, щоб вони відчули, якою може бути «Укрзалізниця» і побачили її зовсім іншою. Оновлення пасажирського рухомого складу є пріоритетним для нас. Це стосується і вагонів для поїздів далекого прямування», 

«Приміські поїзди з модернізованими і капітально відремонтованими вагонами в першу чергу будуть обслуговувати київський вузол: перевезення в міста-супутники Бровари, Бориспіль, Ірпінь, де великий пасажиропотік, особливо в години пік. Ми будемо працювати над запобіганням безквиткового проїзду. Спільно з банками знайдемо можливість ввести електронні квитки за принципом роботи метрополітену, щоб посилити контроль на місцях і щоб кошти стабільно надходили перевізнику, так як на сьогоднішній день орієнтовно понад 40% пасажирів - безбілетні», - розповів Євген Кравцов.

За його словами, приміські поїзди користуються найбільшим попитом в Україні, тому вони повинні мати хорошу якість і відповідний рівень фінансування для подолання критичної зношеності в 95%.

Кравцов сподівається, що влада надасть підтримку з питань оновлення парку приміських поїздів.

«Працюємо разом з урядом і парламентом для того, щоб мати програму придбання рухомого складу. Потрібно збільшувати обсяги інвестицій для закупівлі нового рухомого складу, а також модернізації існуючого, альтернативи немає. За всі роки незалежності України стану приміських поїздів не приділялося належної уваги », - заявив Кравцов.

В.о. глави "УЗ" додав, що тільки «за державної підтримки можливо вийти хоча б на рівень беззбитковості в сегменті приміських залізничних перевезень».
 
Для довідки: 10 вагонів електропоїзда були модернізовані на Київському електровагоноремонтному заводі з використанням запчастин і комплектуючих українського виробництва. Роботи були виконані за кошти «Укрзалізниці» в розмірі 46 млн грн. Відзначається, що в цілому в цьому році вже оновлено 80 вагонів приміських поїздів (40 секцій або 8 складів), на які «Укрзалізниця» виділила 265,3 млн грн. Це продовжить термін експлуатації електропоїздів від 6 до 16 років.

Читайте також: Укрзалізниця до кінця року запустить поїзд Одеса-Кишинів
Читайте також: Чотири країни звернулися в ОБСЄ через український закон про освіту