Політика
16 вересня 2017
Саакашвілі – головний політичний ворог Порошенка, – західні ЗМІ
Західна преса називає Саакашвілі політичним ворогом Порошенка.
news-image

До появи Міхеїла Саакашвілі на українському кордоні 10 вересня Петро Порошенко готувався, як до нападу ворога.

Так, англомовна версія "Німецької хвилі" у великій редакційній статті називає Саакашвілі "людиною без паспорта" та "політичним ворогом президента Петра Порошенка". Коментуючи момент перетину українського кордону екс-президентом Грузії, видання пише, що це виглядало так, "ніби Україна чекала на вторгнення – цього разу з Заходу, і ніби завдання полягало в тому, щоб відбити напад ворога". Про це йдеться в огляді преси Наталії Лебідь для сайту "24", передає «Є!».

Амбіційний Саакашвілі, котрий, за словами багатьох, відрізняється егоїстичною поведінкою, очевидно, може розраховувати на збільшення кількості прихильників в українській політиці, аніж це очікувалося від початку, – пише видання.

У той же час велику кількість прихильників екс-президента Грузії в Україні оскаржує французьке ЗМІ RFI. Це – "мильна опера", характеризує видання події на польському кордоні. Повернення Саакашвілі "гідне сцени", зазначають французи, але водночас це – те, що може дати йому перевагу над його головним суперником – Петром Порошенком.

Я не розумію чому, але, схоже, що Порошенко боїться мене більше, ніж Путіна, – цитує грузинського лідера RFI.
Українська частина прихильників Міхеїла Саакашвілі складає лише 2%. Але влада програла їй, застосовуючи махінації та брехню, – говориться у статті.