Суспільство
27 січня 2015
КМДА відклало подорожчання проїзду у столичному транспорті, але ненадовго
Столична влада відклали подорожчання проїзду в міському громадському транспорті, але ненадовго: підняття тарифу у метро та наземному транспорті слід чекати 7-8 лютого.
news-image

Про це пише Є ! Єдність.інфо з посилання на першого заступника голови КМДА Ігоря Ніконова.

З 1 лютого підвищення не буде. Найімовірніше – з 7-8 лютого, – сказав Ніконов

Зекономити на проїзді у лютому зможуть лише ті, хто придбає проїзні за старою ціною у 95 гривень.

Проїзні надійшли в продаж за старою ціною. Хто купив такий проїзний, доїздить лютий. Але це стосується тільки проїзних на місяць, без лімітованої кількості поїздок. Жетони будуть обмінюватися два за один, те ж саме буде з поїздками за безконтактними картками", – пояснили в КП "Київський метрополітен"

В очікуванні нових тарифів – і в КП "Київпастранс". Там кажуть, що з подорожчанням проїзду виростуть і штрафи. Якщо зараз спіймані "зайці" платять 30 гривень, то при нових тарифах доведеться викласти вже 60 гривень.

Як відомо, 19 грудня 2014 року у деяких маршрутах, які курсують з Троєщини до центру Києва, підвищили вартість проїзду до 4-5 гривень. З нового року багато маршруток можуть подорожчати до 6 гривень. За словами в. о. директора департаменту транспортної інфраструктури Івана Шпильового, транспортники ще в грудні звернулися з проханням підвищити тарифи до 4-6 гривень за поїздку. У 2015 році деякі перевізники знову підняли тарифи на проїзду міських маршрутках. Ціни на деяких маршрутах зросли ще на 50 копійок.