Події
19 вересня 2017
В Мінсоцполітики розповіли про бонуси для українців, які пізніше підуть на пенсію
Найбільший ефект від осучаснення пенсій у вигляді значного збільшення їх розміру відчують ті пенсіонери, які виходили на пенсію до 2008 року включно.
news-image

Проект пенсійної реформи передбачає 9-відсотковий щорічне зростання пенсій для громадян, які, маючи необхідний стаж, будуть виходити на пенсію не в 60 років, а пізніше.

Інформує «Є!», з посиланням на hvylya.net.

Про це розповів заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

«Вік виходу на пенсію буде визначатися розміром страхового (трудового) стажу, тобто буде залежати від добровільного вибору кожного працювати легально. Більш того, розроблена система бонусів дозволить тим, хто матиме відповідний стаж для призначення пенсії в 60 років, добровільно вийти на пенсію пізніше і збільшити таким чином її розмір на 9 відсотків за кожен рік », - зазначив він.

Крім того, Шамбір зазначив, що найбільший ефект від осучаснення пенсій у вигляді значного збільшення їх розміру відчують ті пенсіонери, які виходили на пенсію до 2008 року включно.

За його словами, це означає, що всі, хто вийшов на заслужений відпочинок і в дев'яностих, і в двохтисячних аж до 2008 року, отримають суттєве збільшення пенсій.

У той же час чиновник запевнив, що осучаснення торкнеться і тих пенсіонерів, яким пенсії призначалися з 2008 по 2017 роки, однак у меншому розмірі, оскільки показники, за якими розраховувалися їх пенсії, більше відповідали сучасним.

Читайте також: Пенсіонери після реформи отримуватимуть виплати з трьох джерел, - Рева
Читайте також: Акція проти медичної реформи у Києві завершена: медики покинули урядовий квартал