Світ
20 вересня 2017
Росія запустила рух вантажних поїздів в обхід України
Росія запустила регулярний рух вантажних поїздів на ділянці Журавка-Міллерово в Воронезькій та Ростовській областях в обхід території України.
news-image

Росія запустила регулярний рух вантажних поїздів на ділянці "Журавка-Міллерово" в Воронезькій та Ростовській областях в обхід території України. Про це повідомили в прес-службі"Російських залізниць", пише «Є!» з посиланням на 112.

"Перші вантажні поїзди, що пройшли ділянку тимчасової експлуатації, перевезли вагони з зерном, залізорудною сировиною та будівельними матеріалами. Тестова експлуатація дозволить перевірити готовність залізничної інфраструктури, роботу систем управління рухом, а також підготувати локомотивні бригади", – йдеться в повідомленні.

У компанії зазначили, що про дату запуску руху по лінії пасажирських потягів буде повідомлено додатково.

Повідомляється, що нова залізниця протяжністю 137 км проходить по території Воронезької та Ростовської областей. На шляху побудовано сім нових залізничних станцій: Зайцівка, Сергіївка, Сохранівка, Кутейникове, Виноградівка, Колодєзі і Боченково. Передбачається, що максимальна швидкість руху пасажирських поїздів буде складати 140 км/год з перспективою збільшення до 160 км/год, для вантажних поїздів - 90 км/год.

Відзначимо, в березні 2014 було оголошено про плани будівництва залізниці на півдні Росії, яка б не перетинала кордон з Україною. Тоді вартість будівництва оцінювали в 45-60 млрд руб.

Читайте також:Нардеп Тетерук розповів, чому йому сподобався виступ Трампа на сесії Генасамблеї ООН

Читайте також:Польща: РФ планує застосувати ядерну зброю на навчаннях Захід-2017