Політика
21 вересня 2017
Для ухвалення рішень Раді не вистачає «твердої руки» Президента, – аналітик
Народний депутат України від фракції «Самопоміч» Олег Березюк говорив про те, що якщо пенсійну реформу ухвалюватимуть вночі, то під «шумок» ухвалять щось не те.
news-image

У практиці Леоніда Кучми був випадок, коли він «замкнув» депутатів у парламенті, поки ті не ухвалили Конституцію. Саме такого політичного лідерства не вистачає для сьогоднішнього скликання Верховної Ради, пише «Є!» з посиланням на ZIK.

Таку думку в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Перші про головне. Коментар висловив директор аналітичного центру «Політика» Микола Давидюк.

Народний депутат України від фракції «Самопоміч» Олег Березюк говорив про те, що якщо пенсійну реформу ухвалюватимуть вночі, то під «шумок» ухвалять щось не те. І знову українці не отримають того підвищення, на яке очікують.

«Я не думаю, що ніч так сильно впливає на депутатів. Насправді тут не вистачає політичного лідерства, яке свого часу демонстрував Кучма, коли закривав депутатів, коли ті затягували прийняття Конституції. Він просто закривав їх на ніч у парламенті і казав, що двері будуть відкриті, коли її приймуть», – розповідає Микола Давидюк.

За його словами, тоді депутати скидали маски та починали розглядати Конституцію.

«Питання в тому, чи можуть вони зараз так зробити? Ну можуть, але ж почнуть кричати, що це «геноцид» депутатів», – вважає директор аналітичного центру «Політика».

На його думку, на це, як мінімум, було б цікаво подивитися, тому що змушувати їх працювати треба.

«Депутат – це така істота, яка ніколи себе не заставить не те що понаднормово, а просто працювати. Вони придумають будь-яке виправдання. Березюк каже, що погано те, що вони приймають кілька важливих реформ в місяць. Вибачте, але вас три місяці не було, ви прийшли на два тижні і кажете, що погано, що багато роботи. Зрозуміло, що всім хочеться вечори проводити вдома у сімейному колі. Але якщо є виклики державної ваги, їх треба реалізовувати, а не казати, що нам погано ввечері працювати», – каже аналітик.

Читайте також:Рабинович: «Дельта Банк» та «Артем-банк» починають повертати гроші, відібрані у вкладників - влада нас боїться!