Світ
21 вересня 2017
На «Западі-2017» відпрацювали умовний ядерний удар, – Турчинов
Відпрацювання масованого ракетно-авіаційного удару ЗС РФ в чергове підтверджує агресивність і наступальний характер зовнішньої і безпекової політики Росії.
news-image

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що в останній день російсько-білоруських навчань «Запад-2017» сторони відпрацювали «умовне нанесення масованого ракетно-ядерного удару із залученням сил і засобів усіх трьох компонентів ядерної тріади».

Про це він сказав у коментарі, передає «Є!» з посиланням на ZIK.

Для цього залучили шість літаків дальньої авіації, який пролітали над Баренцовим, Балтійським та Норвезьким морями.

Турчинов зазначив, що там також виконали бойовий пуск міжконтинентальної балістичної ракети РС-24 «Ярс» з Архангельської області до Камчатки. А підводний крейсер «Дмитрий Донской» здійснив електронний пуск міжконтинентальної балістичної ракети морського базування.

Він додав, що війська стріляли по морських цілях.

«Відпрацювання масованого ракетно-авіаційного удару ЗС РФ в чергове підтверджує агресивність і наступальний характер зовнішньої і безпекової політики Росії, її готовність до ескалації напруженості із Заходом аж до ведення повномасштабної війни, та демонструє прагнення Росії до домінування в Європі», – наголосив Секретар РНБО України.

Він зазначив, що Захід повністю розуміє масштаби військової загрози Росії.

«Після завершення виконання учбово-бойових завдань у рамках СКШН «Захід-2017» з 21 вересня цього року заплановане вибуття до Росії особового складу, військової техніки та озброєння з полігонів, розташованих на території Білорусі. Україна разом із державами-партнерами буде пильно відстежувати виведення російських військ з Білорусі і повернення їх до пунктів постійної дислокації», – резюмував О. Турчинов.

Читайте також:Доба в АТО: увечері ситуація загострилася, 1 боєць ЗСУ поранений