Київ
22 вересня 2017
Олександр Спасибко: «Роботи щодо створення музею на Поштовій та 2-га черга реконструкції транспортної розв’язки на площі тривають за планом»
Усі питання щодо робіт на Поштовій площі міська влада тримає під контролем.
news-image

Роботи зі створення музею на Поштовій площі та 2-га черга (будівництво багатофункціонального комплексу) реконструкції транспортної розв’язки на площі тривають за планом. І всі питання щодо робіт на Поштовій площі міська влада тримає під контролем. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Спасибко, повідомляє «Є!» з посиланням на КМДА.

«Роботи щодо збереження, дослідження, консервації та музеєфікації ділянки прибережного кварталу XI-XII століття здійснюються за планом. Фінансування в розмірі 27 мільйонів гривень місто виділило. Однак для підготовки якісної методики консервації ділянки та детальної концепції майбутнього музею археологам потрібен час. Цей фактор треба враховувати», – зазначив заступник голови КМДА.

Водночас, за його словами, на Поштовій площі є певні складнощі, але вони мають технічний характер і жодним чином не вплинуть на кінцевий результат – створення музею.

«Існують тактичні питання з дотримання відповідного балансу між будівельними роботами та роботами археологічними, метою яких є збереження культурної спадщини. Ці питання вирішуються у робочому порядку. Замовник робіт та інвестор спільно напрацьовують технічні рішення, які забезпечать повноцінне проведення археологічних досліджень», – підкреслив Олександр Спасибко.

Як розповів заступник голови КМДА, роботи з будівництва об’єкту багатофункціонального призначення на Поштовій площі ведуться за проектом, розробленим на замовлення інвестора – ТОВ «Хенсфорд-Україна». Генеральна проектна організація – ТОВ «Проектні системи ЛТД», а також безпосередню участь у роботі бере ДП «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій».

На замовлення інвестора  ТОВ «Хенсфорд-Україна» генеральною проектною організацією ведеться авторський нагляд щодо дотримання проектних рішень при будівництві.

При виконанні робіт здійснюється моніторинг стану прилеглих до будівництва об’єкта споруд геодезистами ДП «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій».

«За інформацією інституту, моніторинг показує, що об’єкт знаходиться в належному технічному стані. Усіх необхідних норм та ДСТУ на будівництві дотримуються», – підкреслив заступник голови КМДА.

Читайте також:Горган пояснив як новий порядок розподілу бюджету області запобігатиме корупції

Читайте також:В Федерації Футболу Київщини новий очільник - Ярослав Москаленко (фото)