Події
22 вересня 2017
Окупанти засудили українського журналіста в Криму
Вирок зачитала суддя Наталія Шкільна.
news-image

22 вересня Залізничний районний суд Сімферополя, який є підконтрольним Кремлю, оголосив вирок вирок українському та кримському журналісту Миколі Семені.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Як повідомляє ресурс "Крим. Реалії", українця засуджено до двох із половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки.

Крім того, журналісту суд заборонив займатися публічною діяльністю упродовж трьох років, а його комп'ютер, який було вилучено під час обшуку, має бути конфіскованим на користь держави.

Зауважимо, що вирок зачитала суддя Наталія Шкільна. Визнаючи Семену винним, вона посилась на право націй на самовизначення, і заявила, що події весни 2014 року в Криму відповідають міжнародному праву.

Також представниця так званої "Феміди", розцінила отримання Семеною російського паспорта, як як підтвердження ним "російської приналежності Криму".

Додамо, що напередодні прокурор вимагав для кримського журналіста покарання у вигляді трьох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном три роки та позбавленням права займатися будь-якою публічною діяльністю протягом трьох років.

Окупанти звинувачують Миколу Семену у публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Так, у квітні 2016 року в його будинку ФСБ Росії провела обшук, а в травні того ж року йому було пред'явлено офіційне звинувачення в тому, що журналіст опублікував компрометуючу статтю, натомість сам журналіст переконує, що у своїх матеріалах реалізовував право на "вільне вираження думки".

Читайте також: Я маю право на 5-годинне щастя, - Луценко про весілля сина
Читайте також: У центрі Дніпра від падіння гілки дерева загинула 21-річна дівчина