Україна
22 вересня 2017
В Україні молоді лікарі отримують зарплату меншу ніж прибиральниці, - експерт
Низька оплата праці змушує медиків переходити на роботу або в приватні клініки, або в суміжні професії.
news-image

Таку думку висловив керівник юридичного відділу Профспілки працівників охорони здоров'я України Шахід Мансур в ефірі телепередачі «Право на голос» в інформагентстві ГолосUA, інформує «Є!».

«Молодому лікарю, який приходить після інтернатури в установу охорони здоров'я, відповідно до єдиної тарифної сітки присвоюється розряд, за яким його зарплата в результаті яких дорівнює, або - бували такі випадки - менше зарплати прибиральниці, якій також доплачують 200 гривень за роботу з деззасобами», - зазначив експерт.

За його словами, згідно з розрахунками економістів профспілки, молодша медсестра в Україні отримує в місяць 3389 грн (мінімальна зарплата 3200 + 189 грн за роботу з деззасобами).

При цьому Ш. Мансур додав, що низька оплата праці змушує медиків переходити на роботу або в приватні клініки, або в суміжні професії, а то і виїжджати з країни зовсім.

Нагадаємо, 19 вересня близько трьох тисяч українських медпрацівників провели акцію протесту в центрі Києва, домагаючись підвищення зарплат і вимагаючи перегляду медичної реформи. Супереч своїх вимог, підписаний понад 100 тисячами медиків, лідери галузевої профспілки передали до Кабінету міністрів.

Читайте також: В Мінсоцполітики розповіли про бонуси для українців, які пізніше підуть на пенсію
Читайте також: У Міністерстві освіти і науки пропонують підвищити оплату праці викладачам вузів