Суспільство
23 вересня 2017
Пожежа у таборі «Вікторія»: справа отримала новий неочікуваний виток
За фактом пожежі у спортивно-оздоровчому таборі "Вікторія".
news-image

Поліція відкрила третє кримінальне провадження у справі жахливої пожежі в Одесі. Окрім того, вихователька з дитячого табору "Вікторія" не може бути відповідальною за пожежу.

Про це повідомив начальник ГУ Нацполіції в Одеській області Дмитро Головін, передає прес-служба поліції у Facebook, передає «Є!».

За фактом пожежі у спортивно-оздоровчому таборі "Вікторія" відкрито три кримінальних провадження: "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки", "Службове підроблення" та "Службова недбалість".

Окрім того, адвокат виховательки табору "Вікторія", яку було затримано, Олексій Чорний заявив, що вона не може бути відповідальною за жахливу пожежу в Одесі. Про це повідомляє "УП".

Адже Наталія Янчик з "Вікторії" звільнилася за місяць до пожежі – 10 серпня вона подала заяву на звільнення з 24 серпня. Тобто до моменту пожежі вона вже більше двох тижнів там не працювала. Та наказу про звільнення їй на руки не видали.

Наказом, яким на неї була накладена відповідальність, також вказується, що заступник директора табору повинна організувати проведення навчань, інструктаж. Наказ у 2017 році посилається на нормативно правовий акт, який уже був відмінений. Тобто це правила пожежної безпеки, – заявив адвокат.

Чорний додав, що відповідальність за пожежну безпеку на виховательку було покладено "чисто формально".