Події
23 вересня 2017
ВПС Ізраїлю завдали удару по об'єктах «Хезболли» в Сирії
"Хезболла" є союзником сирійського уряду.
news-image

Літаки військово-повітряних сил (ВПС) Ізраїлю сьогодні здійснили удари по об'єктах поблизу міжнародного аеропорту Дамаска, де розташовано позиції шиїтського угруповання "Хезболла", повідомляє видання i24news.tv, передає «Є!».

Літаки завдали трьох ударів про потерпілих не повідомляють.

За непідтвердженими повідомленнями, сирійські збройні сили збили ізраїльський безпілотник.

Представник ізраїльських ВПС відмовився коментувати інформацію про удари, повідомляє видання.

Ізраїль зазвичай не підтверджує або не заперечує повідомлень про окремі рейди в Сирії, яку роздирає війна, але у квітні 2016 року прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху вперше визнав, що Ізраїль напав на конвой, що перевозив зброю, призначену для "Хезболли", яка воювала проти Ізраїлю, а тепер бореться на боці режиму Башара Асада, – ідеться в повідомленні.

7 вересня Ізраїль завдав удару по хімічному заводу в Сирії.

"Хезболла" – союзник сирійського уряду.

Війна в Сирії між урядовими військами і різними угрупованнями повстанців триває з 2011 року. Із 2014 року міжнародна коаліція, очолювана США, почала військову операцію в Сирії. Головною метою втручання заявлено боротьбу з бойовиками "Ісламської держави", проте коаліція також надає підтримку противникам президента Сирії Башара Асада. У вересні 2015-го в конфлікт на боці сирійського уряду втрутилася Росія. Західні країни неодноразово звинувачували Москву в бомбардуваннях сил, опозиційних Асаду.

Ізраїль неодноразово атакував Сирію у відповідь на обстріл своєї території в районі Голанських висот. Однак після встановлення перемир'я атаки припинилися.