На ринку нафти - стара добра боротьба між "биками" та "ведмедями", - аналітик
Котирування слабко змінюються в ході торгів у вівторок після зниження в понеділок
news-image

На ринку нафти вже дев'явий день точиться стара добра боротьба між "биками" та "медведями", вважає  старший аналітик Saxo Bank Оле Хансен.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на finance.ua.

"Ми бачимо продовження старої доброї боротьби "биків" з "ведмедями", що ведеться останні 9 днів, - сказав Хансен. - Створюється відчуття, що все вказує на зниження котирувань, однак час від часу на ринок виходять учасники, які скуповують дешевшають ф'ючерси в надії на їх зростання".

Так, котирування нафти слабко змінюються в ході торгів у вівторок після зниження в понеділок.

Березневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 18:00 подорожчали на 0,51% - до 48,41 дол./барель. Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на березень піднялася до зазначеного часу на 0,79% до 45,51 дол./барель.

Інвестори чекають публікації даних про запаси нафти в США, які будуть оприлюднені в середу. За прогнозом експертів, опитаних Bloomberg, резерви минулого тижня зросли на 4,25 млн барелів до рекордних з серпня 1982 року 402,1 млн барелів.

Нагадаємо, що ціна на нафту почала знижуватись після заяви нового короля Саудівської Аравії про збереження існуючих обсягів видобутку "чорного золота" в країні. Однак згодом, в понеділок, ціни почали зростати після заяви голови ОПЕК про те, що ціна на нафту за 3-4 роки може зрости до 200 дол. за відсутності інвестицій. Він припустив, що ціни досягли найнижчої точки, і скоро почнуть зростати.