Київ
25 вересня 2017
У Києві 90% шкіл не відповідають вимогам пожежної безпеки, - рятувальники
Перевірку ініціювали після одеської трагедії по всій Україні. Рятувальники пішли на позапланові рейди, щоб подивитися, як виконують їхні приписи.
news-image
Під час позапланової перевірки у навчальних закладах Києва рятувальники виявили, що 90% закладів не відповідають вимогам пожежної безпеки.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, пише «Є!».

Перевірку ініціювали після одеської трагедії по всій Україні. Рятувальники пішли на позапланові рейди, щоб подивитися, як виконують їхні приписи.

"Майже 90% закладів не забезпечені системою протипожежної автоматики. У 60% не проведено вогнезахисне обробляння", - розповідає інспектор ДСНС Олександр Кувенюк.

Зазначається, що у регіонах ситуація ще гірша. Наприклад, у Чернівцях лише кожна десята школа обладнана пожежною сигналізацією.

Нагадаємо, в ніч з 15 на 16 вересня в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі згоріла двоповерхова дерев'яна будівля, де відпочивали учасники танцювального ансамблю "Адель". Внаслідок пожежі загинули троє дітей.

Суд заарештував на 2 місяці директора табору Петроса Саркисяна та відповідальну за пожежну безпеку старшу виховательку Наталію Янчик.

Як повідомляли, після трагедії у дитячому таборі "Вікторія" в Одесі мер Києва Віталій Кличко доручив перевірити навчальні та дитячі установи на предмет дотримання правил пожежної безпеки.

Читайте також:У Києві сталася потужна пожежа на складі з пінопластом

Читайте також:Пожежа у таборі «Вікторія»: справа отримала новий неочікуваний виток