Політика
25 вересня 2017
Прем'єр-міністр Японії оголосив про розпуск парламенту
Позачергові вибори в нижню палату, як очікується, пройдуть 22 жовтня.
news-image

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе офіційно заявив, що нижня палата японського парламенту буде розпущена 28 вересня. Про це він заявив на загальнонаціональній прес-конференції в Токіо, передає Reuters, передає «Є!»

"Розпуск нижньої палати пройде 28 вересня в день початку позачергової сесії парламенту з метою проведення дострокових виборів", - заявив прем'єр-міністр.

 

"Протягом цього року ми маємо намір підготувати новий пакет економічних реформ, спрямованих на підтримку дошкільної освіти, оскільки ми боремося з найсерйознішою перешкодою - старінням суспільства. У нас буде велика довіра з боку громадськості, сильна зовнішня політика і тісна взаємодія з міжнародним співтовариством", - додав Абе.

За його словами, за п'ятирічної термін його перебування на цій посаді "уряду вдалося розгорнути економіку в бік зростання, і курс економічної політики буде продовжений".

Він також зазначив, що на ці нові перетворення буде виділено 2 трлн ієн ($ 17,8 млрд).

Термін повноважень нинішнього складу нижньої палати парламенту закінчується в грудні 2018 року. Однак японський прем'єр має намір за рахунок дострокових виборів зберегти позиції Ліберально-демократичної партії (ЛДП), яка разом з молодшим партнером по правлячій коаліції, "Нової Комейто", утримує абсолютну більшість в обох палатах.

Позачергові вибори в нижню палату, як очікується, пройдуть 22 жовтня, а виборча кампанія розпочнеться 10 жовтня. Перемога дозволить уряду продовжити нинішню політику.  

Читайте також: У парламенті є 19 депутатів, які у вересні не проголосували жодного разу