Політика
25 вересня 2017
«За життя» добилась перемоги у Нацбанку: починаються виплати 3 мільярдів
На думку Вадима Рабіновича, акції протесту під НБУ стали вирішальним поштовхом до початку виплат грошей обдуреним вкладникам.
news-image

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) почне виплати вкладникам ряду відомих банків на загальну суму понад 3 млрд гривень. Про це повідомила прес-служба політичної партії «За життя» після зустрічі голови ФГВФО Сергія Ворушиліна з лідером «За життя» Вадимом Рабіновичем і Євгеном Мураєвим у понеділок, 25 вересня 2017 року, передає «Є!»

Як відомо, партія «За життя» ініціювала і проводить уже третій тиждень акції протесту біля Національного банку України з вимогою повернути гроші вкладникам і притягнути до відповідальності керівництво НБУ.

«Найголовніше, зусилля партії «За життя» увінчалися перемогою для простих людей: керівництво ФГВФО запевнило нас, що вже в найближчі дні почнуться виплати вкладникам. Слідом за вкладниками «Артем-банку» і «Дельта-банку» гроші отримають вкладники «четвертої черги» «Діамант-банку», а також нові вкладники банку «Михайлівський». Про це нам в особистій бесіді повідомив Сергій Ворушилін, він же озвучив і загальну суму грошей, що повертаються - це понад три мільярди гривень!»- заявив Вадим Рабінович.

На його думку, акції протесту під НБУ стали вирішальним поштовхом до початку виплат грошей обдуреним вкладникам саме зараз, а не «через рік або п'ять».

«Я не хочу говорити, що це досягнуто тільки завдяки нашим акціям під Нацбанком, але я впевнений в тому, що наші багатоденні протести стали вирішальним поштовхом для влади, щоб це відбувалося не через рік або через п'ять, а саме зараз! Перший результат, вважаю, досягнуто, ми вірили в перемогу, в нас вірили люди - і партія «За життя» проявила стійкість і послідовність своїх дій», - констатував народний депутат.

Парламентарій підкреслив, що мітинг біля Нацбанку продовжуватиметься, поки глава НБУ Валерія Гонтарева та її заступниця Катерина Рожкова не будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

«Особливо я хочу в таку хвилину звернути увагу тих представників «Опозиційного блоку», які на своєму телеканалі «Інтер» весь час показували, як погано стояти біля Нацбанка, які там люди збиралися, як вони виглядали і чим пахли...

Коли ви зумієте повернути вкладникам України три мільярди (!!!) гривень - повторюся, що не вкрасти, а повернути! - то зможемо говорити, що ваше існування виправдано і логічно як опозиційної сили. Але ви цього не робите, хоча голосно називаєте себе опозицією! Я жодного разу не бачив, щоб ви переодяглися з костюмів, вийшли до людей, говорили про їх нагальну проблему, про їхні втрати, співчували їм і співпереживали. Напевно, дивлячись на цих протестуючих з вікон французьких вілл, важко таке собі навіть уявити. А ми, партія «За життя», тут, у Києві, проводили й будемо проводити захист вкладників, захист людей.

Коли буде притягнута до кримінальної відповідальності Гонтарева, коли не допустять до призначення главою правління НБУ Рожкову, - тоді ми будемо вважати нашу задачу в цьому напрямку виконаною.

Але ми готові і на компроміс: щоб Гонтареву посадили не відразу, а після детального і всебічного розслідування злочинної діяльності в НБУ!» - зазначив лідер партії «За життя».

Політик також привітав початок розслідування фінансовим комітетом Конгресу США фактів корупції в Нацбанку.

«Також сьогодні прийшла радісна новина з США, де фінансовий комітет Конгресу починає розслідування за фактами корупції у Нацбанку України, зокрема, з боку Валерії Гонтаревої. Ми вітаємо радісний збіг поглядів американських конгресменів з активістами партії «За життя», правда, ми це починали говорити задовго до сьогоднішнього дня, а на акції біля НБУ вийшли два тижні тому», - резюмував Вадим Рабінович.
Читайте також: Рабинович: Для України принципово важливо посадити Гонтареву і Рожкову за знищення фінансової системи України