Київ
25 вересня 2017
У Києві планують сполучити канатною дорогою Труханів острів та Гідропарк
Зазначені об'єкти туристичної інфраструктури повинні вкрай зацікавити інвесторів, перш за все, зарубіжних.
news-image

У Києві заплановано побудувати канатну дорогу, оглядову вежу, а також гірськолижний комплекс в Пирогово. Керівництво столиці пропонує інвесторам взяти участь в реалізації проектів з будівництва цих об'єктів.

Інформує «Є!», з посиланням на golos.ua.

Про це на брифінгу «Інвестиційний форум Києва-2017» заявив заступник директора Департаменту - начальник управління з питань інвестиційної та зовнішньоекономічної політики Олег Світличний.

«У рамках розвитку туристичної інфраструктури Києва, в місті заплановано будівництво гірськолижного рекреаційного комплексу в Пирогово. Також в планах будівництво оглядової вежі в центрі і канатної дороги, яка з'єднає центр міста, Труханів острів і Гідропарк », - заявив Плис.

На думку чиновників, зазначені об'єкти туристичної інфраструктури повинні вкрай зацікавити інвесторів, перш за все, зарубіжних.

«У Києві працює всього один гірськолижний спуск і той в сезон забитий людьми. Якщо за участю іноземних інвесторів буде збудовано сучасну гірку для катання на лижах, то вона безумовно буде користуватися популярністю киян і жителів передмістя »- додав чиновник.

Раніше повідомлялося, що в Голосіївському районі планують побудувати гірськолижний комплекс. Він буде знаходитися напроти тютюнової фабрики в межах зони відчуження старого звалища, яке було закрито більше 30 років тому. Використовуючи гірську форму рельєфу місцевості, планується залучити інвестора, щоб спробувати зробити додаткову інфраструктуру для киян. Комплекс планують назвати «Пирогово» виходячи з історичної місцевості.

Орієнтовна вартість будівництва рекреації спортивного вигляду залежить від того, на що будуть здатні інвестори. Ми плануємо в межах $ 8-10 млн. Для того, щоб запустити хоча б першу канатці, яка буде лижників возити, і зробити необхідний благоустрій, потрібно $ 5 млн. На другій фазі буде трохи дорожче, оскільки планується подальше розширення інфраструктури зі збільшенням кількості спусков- підйомів.

Читайте також: Російські терористи обстріляли Мар'їнку
Читайте також: На Покрову «Укрзалізниця» призначила п'ять додаткових поїздів