Події
26 вересня 2017
В Україну не пустили головного редактора «Голосу ісламу»
Він повідомив, що з 12 години дня 25 вересня перебуває в спеціальній кімнаті в зоні вильоту в міжнародному аеропорту Одеси.
news-image

Головного редактора медіапроекту "Голос ісламу" Дмитра Хамзу Черноморченка не пустили на територію України.

Про це Дмитро розповів "Українській правді".

Він повідомив, що з 12 години дня 25 вересня перебуває в спеціальній кімнаті в зоні вильоту в міжнародному аеропорту Одеси. Прикордонна служба України відмовилася прийняти Черноморченко і його рідного брата в зв'язку з тим, що вони нібито не довели свою мету візиту. Черноморченко в розмові повідомив, що пред'явив нотаріально завірений лист господині квартири в Одесі, яку він орендує, що у них договір, і вона готова його прописати. Також у нього були зворотні квитки з Одеси на суботу. Мета візиту Хамзи, за його словами, - подача документів на отримання українського громадянства, оскільки його мати була українською громадянкою, і він має право на отримання українських документів.

 

"У мене онкологія, мені необхідне здорове харчування і хороший сон. Умови, в яких ми перебуваємо, ви бачили, додайте туди відсутність можливості їсти і пити", - сказав Черноморченко "Українській правді".

 Як відомо, Дмитро Хамза Черноморченко - громадянин Росії, але був змушений жити в Туреччині через тиск на батьківщині.


Читайте також: Учасник «прориву Саакашвілі» програв апеляцію і втратив свідомість у залі суду (фото)