Авторизація

Події
26 вересня 2017
Українські рятувальники долучилися до міжнародних навчань за участю НАТО (фото)
У самих навчаннях візьмуть участь рятувальні команди з 19 країн-членів НАТО та країн-партнерів, а ще 15 країн делегували своїх представників та тренувальний персонал для участі у заході в якості спостерігачів.
news-image
До навчань "Боснія і Герцоговина 2017", які проходять з 25 по 29 вересня, залучені понад 1200 учасників з 34-х країн-членів НАТО та країн партнерів.

У боснійському місті Тузла 25 вересня відбулася церемонія відкриття масштабних польових навчань “Боснія і Герцоговина 2017”, до яких долучились українські рятувальники. Про це повідомила прес-служба ДСНС, пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Зазначається, що до навчань залучені понад 1200 учасників. При цьому у самих навчаннях візьмуть участь рятувальні команди з 19 країн-членів НАТО та країн-партнерів, а ще 15 країн делегували своїх представників та тренувальний персонал для участі у заході в якості спостерігачів.

До складу команди українських рятувальників увійшли 27 чоловік з пошуково-рятувальної групи, 3 фахівці з групи керівництва навчань та один наглядач, в особі Директора департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Володимира Демчука. Крім того, до Боснії і Герцоговини від української сторони прибули також 9 одиниць автомобільної техніки.

Під час навчань, які проходитимуть до 29 вересня, командам-учасницям необхідно відпрацювати сценарій ліквідації надзвичайної ситуації, спричиненої повінню та землетрусом, пов'язаних з характерними для Боснії і Герцоговини геологічними та екологічними проблемами.

Наголошується, що подібний сценарій для країни є дуже актуальним, оскільки у 2014 році велика частина Боснії та Герцеговини була зруйнована внаслідок масштабних зсувів та повені. І в цьому році - вперше, на прохання Міністерства безпеки Боснії та Герцеговини, спільно з силами НАТО, в країні відбудуться міжнародні навчання щодо реагування на природні катастрофи.

Вже 27 вересня команди розпочнуть відпрацьовувати сценарій, а 29 вересня відбудеться офіційна церемонія закриття навчань.

“Боснія і Герцеговина 2017” - це 17-та польова практика, проведена Євроатлантичним координаційним центром з реагування на катастрофи (EADRCC), яка має на меті надати можливість країнам НАТО та країнам-партнерам вдосконалити оперативну сумісність у широкому спектрі операцій.

Нагадаємо, що 22 вересня у Львівській області на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного завершились українсько-американські командно-штабні навчання із залученням військ Rapid Trident-2017.

Читайте також:Доба в АТО: 13 обстрілів, терористи стріляли з мінометів по Мар’їнці