Події
26 вересня 2017
Кількість отруєних рибою у Львові знову зросла
На стаціонарному лікуванні перебуває 58 осіб, з них 6 дітей.
news-image

Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, станом на 09:00 26 вересня всього потерпілих, які вживали в їжу рибу гарячого копчення, придбану 21 вересня в одному із торгових кіосків на ринку "Привокзальний" у Львові, є 63 особи, з них 7 дітей, пише «Є!» з посиланням на Depo.

На стаціонарному лікуванні перебуває 58 осіб, з них 6 дітей. 

Зокрема, 56 осіб, з них 6 дітей, перебувають на лікуванні в інфекційному відділенні Львівської обласної клінічної лікарні. Ще 2 постраждалих лікуються в інфекційному відділенні Пустомитівської ЦРЛ. Постраждалим надається повний комплекс лікувально-діагностичних заходів, відповідно до клінічних протоколів МОЗ України.

Ще 4 особи, в тому числі 1 дитина, відмовилась від госпіталізації – лікуються амбулаторно. Одна людина уже виписана з лікарні.

Стан всіх пацієнтів – середньої важкості.

Як додали в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, медичною та Держпродспоживслужбою проводиться обстеження осередка інфекції.

Нагадаємо, сьогодні очікуються результати експертизи щодо отруєння.

Перші масові звернення зі скаргами на харчове отруєння львівські медики зафіксували ще у п'ятницю.

З'ясувалося, що усі постраждалі вживали скумбрію гарячого копчення, яку придбали у закритому павільйоні Привокзального ринку у Львові.

Виявилось, що продавчиня напередодні купила 25 кг замороженої риби і в домашніх умовах її вудила. Поліція уже порушила кримінальне провадження у цій справі.

Читайте також:Львівська поліція відкрила справу через масове отруєння рибою

Читайте також:Якісний алкоголь в ЄС доступніший, ніж в Україні - експерт