Політика
28 вересня 2017
Меджліс вимагатиме заборонити діяльність російських організацій в Україні
Найближчим часом Меджліс виступить з ініціативою і проситиме уряд України її підтримати.
news-image

Меджліс кримськотатарського народу має намір найближчим часом вимагати припинення діяльності російський організацій на території України.

Про це в ході прес-конференції заявив глава організації та народний депутат від Блоку Петра Порошенка Рефат Чубаров, інформує «Є!», з посиланням на Апостроф.

"На наступному тижні я буду ставити перед моїми колегами питання: а що у нас тут, в Україні, роблять Росспівробітництво (Російський центр науки і культури. - прим. "Апострофа") та афілійовані з ним організації? Чому у нас присутні російські організації, чому ми не можемо їх просто закрити законом або іншими рішеннями? Це, до речі, питання до Міністерства закордонних справ", - сказав Чубаров.

За словами Рефата Чубарова, найближчим часом Меджліс виступить з ініціативою і проситиме уряд України її підтримати. Якщо ж уряд не підтримає Меджліс, активісти мають намір звернутися до політиків.

"Росспівробітництво в Україні має бути закрита. Невже це комусь не зрозуміло? Будь-які російські державні структури, які працюють на українській території, не мають на це права", - додав Чубаров.

Відзначимо, російський центр науки і культури відкрився в Києві в березні 2008 року. Він знаходиться на вулиці Борисоглібській, 2.

Читайте також: З українських військових хочуть знімати штрафи за пошкоджене майно
Читайте також: Російський суд оголосив вирок Ільмі Умерову